Hirsirakennus vailla vertaa

Pudasjärven upea hirsikoulukampus aloitti toimintansa syksyllä 2016. Kohde on maailman suurin hirsirakenteinen koulu noin 800 oppilaspaikallaan. Rakenneratkaisuilla pyritään terveelliseen sisäilmaan, rakennusten pitkäikäisyyteen ja ekologisuuteen. Hirsipinnat on käsitelty sekä sisä- että ulkopuolelta Teknoksen hengittävillä tuotteilla.

Koulukampus koostuu neljästä eri rakennuksesta, jotka on liitetty toisiinsa lasisilla käytävillä. Valoisissa tiloissa myös monet väliseinät ovat lasia. Näyttävässä ja avarassa aulatilassa AQUATOP 2920 lakalla käsitellyt liimapuupalkit kaareutuvat kauniisti kohti kattoikkunoita luoden tilaan ainutlaatuisen ja harmonisen tunnelman yhdessä hirsiseinän kanssa.

Hirret kohteeseen on toimittanut Kontiotuote Oy ja maalausurakoinnista on vastannut HJP Verstas Oy. -Meillä on hyviä kokemuksia Teknoksen tuotteista, siksi halusimme käyttää niitä kaikissa rakennuspaikalla maalattavissa kohteissa, kertoo HJP Verstas Oy:n toimitusjohtaja Heikki Paaso. Hirsien ulkopintojen kuultokäsittelyyn on käytetty WOODEX AQUA CLASSIC kuulotetta, sisäpintojen hirret on puolestaan käsitelty TEKNOWAX 1160 vahalla. Vaikka kyseessä on teollinen tuote, se on levittäminen paikanpäällä ruiskuttamalla on onnistunut erinomaisesti.

Ulkoverhousten peittomaalaukset on tehty NORDICA EKO 3330-03 teollisella pintamaalilla ja NORDICA EKO Talomaalilla. - Olemme käyttäneet Teknoksen tunnettuja tuotteita eri kohteissa jo pitkään, toteaa Paaso. Pudasjärven koulun pinnoilla on käytetty myös uudempaa tuoteteknologiaa, kuten TIMANTTI CLEAN antimikrobista sisämaalia ruokalan tarjoilulinjaston seinissä.

Vastavalmistunut hirsikoulu toimii edelläkävijänä hirsirakennusten uudessa tulemisessa ja kokemuksia rakenteiden toimivuudesta kerätään tulevien vuosien varrella. Odotettavissa on kuitenkin pitkä ja menestyksekäs elinkaari. Nyt, avajaisten jälkeen, Pudasjärveläisille lapsille ja nuorille on kuitenkin alkanut puutuoksuinen arki.

HJP Verstaan Heikki Paaso (vas.) ja Mika Haapakoski ovat tyytyväisiä Teknoksen tuotteisiin.

Pudasjärvi school campus

  • Main contractor: Lemminkäinen talo Oy
  • Architect: arkkitehtitoimisto Lukkaroinen Oy
  • Log structures: Kontiotuote Oy
  • Painting contractor: HJP Verstas Oy
  • Area: 9 700 m²

Painting Wood News November 2016 - more articles