Teknos przekazuje 50 000 euro na pomoc w Ukrainie

Wszyscy jesteśmy głęboko poruszeni i zasmuceni wojną w Ukrainie. TEKNOS przyłącza się do wsparcia i pomocy, przekazując 50 000 euro dla ofiar wojny. Darowizna ma na celu zapewnienie przede wszystkim środków medycznych, jak i innych form pomocy humanitarnej dla obywateli Ukrainy.

Obecnie w Ukrainie istnieje ogromne zapotrzebowanie na leki, żywność i inne artykuły pierwszej potrzeby, ponieważ łańcuchy dostaw zostały zakłócone, a wiele sklepów i aptek zostało zamkniętych. Setki tysięcy ludzi, głównie kobiety i dzieci, uciekają przed wojną z niewielką ilością rzeczy osobistych lub bez niczego.

„Sytuacja w Ukrainie jest stale w myślach i sercach Rodziny TEKNOS. Mam nadzieję, że nasza darowizna w jakiś sposób przyczyni się do złagodzenia trudnej sytuacji rodzin w Ukrainie”, mówi CEO i właścicielka TEKNOS Group Oy, Paula Salastie.

Darowizna jest przekazywana za pośrednictwem Sieci Firm Rodzinnych (Family Business Network), której częścią jest TEKNOS. Działająca w Polsce i Niemczech fundacja Ernst Prost koordynuje działania z lokalnymi partnerami w Ukrainie, aby pomoc trafiała tam, gdzie jest najbardziej potrzebna w danej chwili.