Paula Salastie - MANAGERKA LETA

Finsko združenje poslovnežev (Liikemies-Yhdistys RY) je v sodelovanju z Univerzo Aalto in Kauppalehti za managerko leta 2016 izbralo Paulo Salastie, izvršno direktorico Teknos Group. Nagrada, ki jo podeli združenje, je letno priznanje osebi, ki je prispevala k ustvarjanju trajnostnega uspeha v poslu.

- managerka leta Paula Salastie je dokazala sposobnost nenehnega poslovnega razvoja in dosegla uspeh na mednarodnem trgu. Manager leta je za zgled ostalim, pravi predsednica združenja poslovnežev Esa Niemi.

-Nagrada za managerja leta mi gre v znak zahvale za dolgoletno delo. Naša vizija je biti vodilni dobavitelj tehnično naprednih rešitev za premaze - blizu našim strankam. Moj cilj je popeljati Teknos v naslednjo generacijo, hkrati pa naj bodo zaposleni, naše stranke in partnerji ponosni, da so del zgodbe Teknosa, pravi Paula Salastie.

Nagrado podeljujejo od leta 1980. Lansko priznanje je prejel Mikko Wirén, nekdanji predsednik uprave skupine Pihlajalinna. Drugi prejemniki so Aaro Cantell, Kirsti Paakkanen in Johanna Ikäheimo.