Močna rast Teknosa s prevzemom skupine Feyco Trefferta

Teknos je podpisal pogodbo z holdingom Looser Holding AG, ki ga je pred kratkim prevzela ARBONIA AG, z namenom širitve na področju lesnih premazov. Looser Holding AG je lastnik Feyco Trefferta, ki deluje v Švici, Nemčiji, Maleziji, na Kitajskem, v ZDA in Liechtensteinu. Namera o prevzemu je bila podpisana 10. aprila, prevzem  pa se bo zaključil do konca meseca.

Prevzem zajema podjetja Feyco AG iz St. Margrethen, Švica in Treffert Coatings GmbH s sedežem v Alzenau, Nemčiji, skupaj z njihovimi podružnicami na Kitajskem, v Maleziji in ZDA. Teknos je tudi prevzemnik podjetja Schekolin AG s proizvodnjo v Bendernu, Liechtensteinu.

"Pridobitev Feyco Treffert je pomemben del strategije rasti podjetja Teknos. Prevzem krepi tržni položaj Teknosa v lesnem segmentu po vsem svetu. To nam zagotavlja dostop do novih trgov, na Kitajskem, v Maleziji, Švici in Združenih državah Amerike, kot tudi nove poslovne priložnosti v lesni in gradbeni industriji, "je dejal Kim Smith, SVP, Industrijski lesni premazi, Teknos Group.

Feyco Treffert skupina ima več kot 100 let izkušenj pri izdelavi lesnih premazov. Švicarski in nemški Feyco Treffert so znani po profesionalnih izdelkih in rešitvah po meri. Feyco Treffert ima svoje proizvodnje na Kitajskem (Šanghaj), v Nemčiji (Alzenau), Liechtensteinu (Bendern), Maleziji (Johor Bahru) in ZDA (Charlotte). V Švici imajo center za usposabljanje in izobraževanje. Čisti prihodki od prodaje so leta 2016 znašali 77 milijonov CHF (približno 72 milijonov evrov). Skupno število zaposlenih je 280. Feyco Treffert letno proizvede 25.000 ton premazov.

"Teknosova vizija je postati vodilni ponudnik tehnično naprednih premaznih rešitev. Z nakupom Feyco Treffert  bomo lahko še naprej širili koncept kakovostnih storitev in povečali proizvodne zmogljivosti. Prevzem nam omogoča, da okrepimo odnose s strankami v ZDA, Aziji in Evropi "pravi Paula Salastie, CEO.

Stranki sta se dogovorili, da se vrednost posla ne razkrije.

Nadaljnje informacije:

Teknos d.o.o.