Jūroje, sausumoje ir ore

Rekordiškai aukšti mediniai pastatai, jūrų poveikiui atsparios medžiagos, architektūrinės dangos, visų rūšių išorės kojiniai ir mediniai langai – „Teknos“ Norvegijos padalinio veikla labai įvairiapusė ir aktyvi.

„Norvegija – didelė šalis, todėl kelionė pas klientus kartais užtrunka, tenka važiuoti įvairiais nedideliais keliais, – pasakoja Espen Lund, „Teknos Norge AS“ generalinis direktorius. – Bet kadangi esame pasiryžę laimėti konkurencinę kovą geru klientų aptarnavimu, jokia kelionė mums ne per ilga.“

Atrodo, šis receptas tikrai veikia. Norvegijoje „Teknos“ pardavimo filialas įsteigtas 1991 m. ir nuo to laiko jis nuolat augo. Espen Lund generalinio direktoriaus pareigas „Teknos“ Norvegijos padalinyje eina nuo 2017 m. sausio.

Metinės „Teknos“ Norvegijos padalinio pajamos šiuo metu sudaro 140 mln. NOK (apie 14,5 mln. eurų). Naujausių skaičių dar nėra, bet jau matome aiškius ženklus, kad 2018 metai buvo ypač geri.

„Architektūrinių dangų verslas tiesiog klesti, – sako Espen Lund. – Pirmiausia, dėl to, kad mums Norvegijoje pavyko išplėsti savo platintojų bazę, integruojant „Teknos Drywood“ ir stiprius jos pardavimo partnerius. Antra, šiemet buvo labai palankūs orai išorės renovacijoms. Norvegijoje tai nėra dažnas reiškinys, todėl architektūrinių dangų poreikis šiemet buvo ypač didelis.“

Vienas iš vietinės rinkos lyderių

Išorės klojiniai ir langai tebėra svarbiausios „Teknos“ Norvegijos padalinio veiklos sritys. Abiejose šiose srityse „Teknos“ Norvegijoje yra tarp rinkos lyderių, bet išorės klojinių srityje įmonė nuo kitų gerokai atsiplėšusi ir atsiriekusi net 60 procentų rinkos.

Nuolat populiarėja pramoninės dangos, skirtos mediniams interjero paviršiams. „Teknos“ Norvegijos padalinys šiuo metu itin sėkmingai dirba siūlydamas sprendimus vidaus plokštėms. Vieni dažniausių reikalavimų – kad paviršius būtų greitai apdorojamas ir kad šiuolaikiniai substratai įgytų tradicinę išvaizdą. „Teknos“ turi modernių sprendimų, atitinkančių ir šiuos reikalavimus.

Didelės svarbos objektai su TEKNOSAFE

Sėkmingą „Teknos“ Norvegijos padalinio veiklą lemia aukšto lygio techninis aptarnavimas. To ir tikisi pramonės klientai, kuriems rūpi geriausi sprendimai, aukščiausia kokybė ir nesudėtingas darbo procesas.

Bet „Teknos“, siūlydama naujoviškus sprendimus, įgyja ir naujų klientų, gauna naujų objektų. Pavyzdžiu paimkime ugniai atsparų TEKNOSAFE gruntą. Šie sisteminiai sprendimai, sertifikuoti pagal Europos ir vietines Norvegijos atsparumo ugniai klases, pastaraisiais metais naudojami daugelyje stambių objektų. Vienas jų – 2015 m. Bergene iškilęs pastatas „Treet“ – didžiausias pasaulyje rąstinis daugiabutis. Jo aukštis net 51 metras.

Pastatas „Mjøstårnet“ Brumundalyje (į šiaurę nuo Oslo) bus dar aukštesnis. Šį pastatą tikimasi užbaigti 2019 m. pradžioje. Jame bus biurų, butų ir viešbutis. Atrodo, tai bus naujas pasaulio rekordas: 18 aukštų, 80 metrų aukščio klijuotų laminuotų rąstų statinys. „Mes labai džiaugiamės, kad prisidedame prie šio ypatingo objekto statybos tiekdami ugniai atsparias TEKNOSAFE vidaus ir išorės dangas“, – sako Espen Lund.

Šviesi ateitis

„Teknos“ Norvegijos padalinys dirba ne tik su aukštais objektais, bet ir su esančiais žemės lygyje ar net jūroje. „Teknos“ jau daugelį metų tiekia medžiagas, apsaugančias nuo didelės korozijos, naftos platformoms, taip pat specialiuosius dažus kelių ženklinimui, ypač Šiaurės šalyse.

Tikėtina, kad ateinančiais metais infrastruktūros sektorius „Teknos“ Norvegijos padaliniui bus itin svarbus. „Norvegijos vyriausybė Norvegijoje neseniai pradėjo įgyvendinti plačią kelių, tiltų ir tunelių statybos programą, – džiaugiasi Espen Lund. – Visiems šiems objektams turime idealių sprendimų – pradedant nuo kelių ženklinimo, baigiant tiltų konstrukcijų apsaugos nuo korozijos medžiagomis.“

„Teknos“ Norvegijos padalinys jaučia, kad keleri ateinantys metai bus pilni veiklos – „Teknos“ pardavimo įmonės ateitis turėtų būti šviesi.

[sakinio langas] BLOKO PAVADINIMAS: Norvegiška citata – PRIEŠ PUBLIKUOJANT PAŠALINTI

„Mes labai džiaugiamės, kad prisidedame prie šio ypatingo objekto – „Mjøstårnet“ statybos tiekdami ugniai atsparias TEKNOSAFE vidaus ir išorės dangas“, – sako „Teknos Norge AS“ generalinis direktorius Espen Lund.