tutkimuspäällikkö

Sijainti: Helsinki, Suomi

Teknos on kansainvälinen maalivalmistaja, joka toimii yli 20 maassa Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa. Teknoksen liikevaihto vuonna 2019 oli 398 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1800 henkeä. Teknos on johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaaleissa. Teknos on perustettu vuonna 1948, ja se on yksi Suomen suurimpia perheyrityksiä. Teknos tekee maailmasta kestävämmän kehittämällä teknisesti edistyksellisiä pinnoiteratkaisuja, tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa, suojaamaan pintoja ja pidentämään niiden käyttöikää. Me uskomme, että yrityksen henkilökunta on tärkeä menestystekijä. Yrityskulttuurimme pohjautuu vahvasti perheyrityksen arvoihin; kuuntelemme työntekijöitämme ja rohkaisemme oma-aloitteisuuteen. Osaava henkilöstö on avainasemassa luomassa uusia ratkaisuja asiakkaillemme. Teknos on kasvanut voimakkaasti viime vuosina, ja kasvustrategiamme on vahva myös tulevaisuudessa.

Jatkaaksemme toimialan suunnannäyttäjänä ja palvellaksemme liiketoimintaa parhaalla mahdollisella tavalla etsimme nyt joukkoomme

TUTKIMUSPÄÄLLIKKÖÄ

vetämään puuteollisuusmaalitiimiä Teknos Suomen tutkimus- ja tuotekehitystoimintoon.

Teknoksella pyrimme aina löytämään asiakkaillemme parhaat ratkaisut jokaiseen tarpeeseen. Tutkimuspäällikkönä vastaat Teknos Suomen puuteollisuusmaalien tuotekehityksestä. Haet tiimisi kanssa ratkaisuja uusien maalien ja pinnoitteiden kehittämiseksi sekä ylläpidät ja kehität olemassa olevia tuotteitamme.

Päivittäisessä työssäsi hyödynnät sekä teknistä osaamistasi että asiakaspalveluhenkisyyttäsi ja suunnittelet projekteja vastaamaan sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden tuotekehityspyyntöihin. Kestävä toiminta on yksi Teknoksen strategisista painopisteistä ja tässä työssä olet tämän strategian toteuttamisen ytimessä, sillä työskentelet yhdessä tuotekehitystiimisi kanssa uusien tuotteiden kehittämisen parissa ja etsit sekä validoit uusia ja vaihtoehtoisia raaka-aineita ja ominaisuuksia. Tuet asiakkaitamme muokkaamalla nykyisiä tuotteitamme asiakkaan tarpeiden mukaiseksi ja tarjoat teknistä tukea myyntitiimille. Menet tarvittaessa yhdessä myyntitiimin kanssa asiakaskäynneille ja suorittamaan kokeiluja asiakkaan tuotantolinjoille. Tehtäviisi kuuluu myös maalinvalmistuksen tukeminen ja osallistuminen tuotantoprosessien kehittämiseen ja tuotanto-ongelmien ratkaisemiseen sekä laadunvalvontalaboratorion tukeminen standardoitujen laadunvalvontamenetelmien ja -ohjeiden luomisessa,

Tiimiisi kuuluu kemistejä ja laborantteja. Tutkimuspäällikkönä johdat ja kannustat omaa tiimiäsi parhaisiin suorituksiin. Käyt tiimiläistesi kanssa jatkuvaa vuoropuhelua, asetat tavoitteita ja seuraat säännöllisesti niiden saavuttamista. Hoidat tunnollisesti esimiehen hallinnolliset työtehtävät, mutta kaikista tärkein esimiestehtäväsi on tukea omia tiimiläisiäsi kehittymään, menestymään ja täyttämään asiakkaidemme tarpeet.

Toimit tiiviissä yhteistyössä muiden Suomen tutkimus- ja tuotekehitystiimien sekä Teknos Groupin tutkimus- ja tuotekehityksen tiimien kanssa. Teet säännöllistä yhteistyötä myös paikallisen tuotehallinnan sekä laadunvalvonnan kanssa. Sisäisiin sidosryhmiisi kuuluvat myös hankinta-, osto-, operations- sekä myyntitoiminnot. Raportoit Teknos Oy:n tutkimus- ja tuotekehitysjohtajalle sekä Teknos Groupin matriisiesimiehelle.

Odotamme sinulta:

  • Olet työskennellyt vastaavan kaltaisessa työtehtävässä tutkimuksen ja tuotekehityksen parissa usean vuoden ajan ja sinulla on formulointikokemusta maaleista tai muista kemian tuotteista.
  • Sinulla on hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ja kannustat ihmisiä tehokkaaseen yhteistyöhön.
  • Sinulla on valmius toimia valmentavana ja sparraavana esimiehenä tiimillesi, aiempi esimieskokemus on sinulle hyödyksi tässä tehtävässä.
  • Omaat kokemusta projektityöskentelystä, kokemus kansainvälisestä projektityöstä katsotaan eduksesi.
  • Sinulla on innovatiivinen ajattelutapa ja hyödynnät analyyttistä työskentelyotettasi etsiessäsi uusia ratkaisuja ja mukauttaessasi nykyisiä ratkaisuja erilaisissa tilanteissa.
  • Sinulla on vähintään diplomi-insinöörin tai filosofian maisterin tutkinto kemian alueelta.
  • Pystyt työskentelemään sujuvasti sekä suomen että englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti.  Muu kielitaito katsotaan eduksi.
  • Sinulta löytyy tarvittaessa matkustusvalmiutta kotimaassa ja ulkomailla.


Me tarjoamme sinulle:

Tutkimuspäällikkönä pääset työskentelemään Teknoksen laadukkaiden ja edistyksellisten tuotteiden kanssa ja rakentamaan kanssamme kestävämpää maailmaa suomalaisessa, kasvavassa perheyrityksessä. Tämä tehtävä tarjoaa sinulle erinomaisen mahdollisuuden käyttää taitojasi kansainvälisessä ympäristössä. Tarjoamme sinulle haastavan, itsenäisen ja monipuolisen roolin. Liittyessäsi Teknokseen liityt maailmanlaajuisesti toimivaan perheyritykseen, jossa on ystävällinen ja lämmin työilmapiiri ja jossa henkilöstön mielipiteitä arvostetaan. Sinulla on ammattitaitoisen ja kansainvälisen tiimin tuki kasvavassa yrityksessä.

Teknoksella sinulla on myös:

Mielekäs työ: Olemme ylpeitä tekemistämme. Työssämme korostetaan henkilöstömme osaamista, tuotteidemme korkeaa laatua ja yhtiön arvoja.

Innostuneet ja motivoituneet tiimit: Henkilöstömme on erittäin osaava. Organisaatiomme  on monipuolinen ja kansainvälinen, ja toimimme tiiminä yhteisten tavoitteidemme saavuttamiseksi.

Kehitysmahdollisuudet: Meillä voit kehittää osaamistasi. Tarjoamme mahdollisuuksia kehittymisesi tueksi urasi jokaisessa vaiheessa.

Vastuu ihmisistä ja ympäristöstä: Eettiset periaatteemme kattavat sekä ihmiset että ympäristön. Pyrimme aina kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.

Työsuhde on vakituinen ja se alkaa sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Työntekopaikkasi sijaitsee toimitiloissamme Helsingissä Pitäjänmäellä.