Teknoksella työskennellään aina tiiviissä yhteistyössä lähellä asiakasta

Teknos People

”TEKNOS ON KAIKKIEN AIKOJEN PARAS TYÖPAIKKA. USKALLAN NÄIN SANOA, SILLÄ TAKANA ON 40 VUODEN TYÖURA TEKNOKEMIAN ALALLA”, RUOKALAN PÖYTÄÄN JUTTUKAVERIKSI ISTAHTANUT HAALARIPUKUINEN HERRASMIES SANOO. TUNNELMA VAIN PARANEE,  KUN KOKO KAHVITAUOLLE TULLUT TYÖVUORO TEKEE ILOISESTI SEURAA.

”Meillä on kotoinen tunnelma, vieraatkin saavat siitä osansa”, HRD-johtaja Heli Nurminen hymyilee. Yllättävä kohtaaminen kiteyttää hänen mielestään hyvin perheyhtiöön liittyvän lujan perustan, Teknos-hengen. Henki kumpuaa hänen mukaansa perheomistajuudesta ja yhteisöllisyydestä, jossa hierarkia on lähes tuntematon käsite. Henkilöstö on vahvasti sitoutunut yritykseen myös henkilöstökyselyn tulosten perusteella. ”Tavoitteenamme on kannattava kasvu, ja haluamme houkutella joukkoon myös uusia tekijöitä”, Heli sanoo. ”Teknos tarjoaa uusille talenteille mahdollisuuden oppia ja kasvaa yrityksen sisällä. Ura- ja kasvupolut ovat meille tärkeitä.”

Heli painottaa kansainvälisyyden ja kansainvälistymisen merkitystä, koska Teknoksella on toimintaa 18 maassa. ”Erilaisten kulttuurien ymmärtäminen on tärkeää ja siihen pyrimme väkeämme kouluttamaan.” Kasvun kynnyksellä korostuu kyky pitää kiinni vahvuuksista, kuten ketteryydestä ja joustavuudesta. Toisaalta yksi perheyrityksen vahvuuksista on Helin mukaan myös pitkäjänteisyys. Omistajan aktiivinen rooli konsernin johdossa luo turvallisuuden tunteen. ”Kun tänne tullaan, niin usein myös jäädään”, hän sanoo.

TUTKIJASTA TEKNOLOGIAJOHTAJAKSI

Teknologiajohtaja Tuukka Ryynänen on yksi talossa pitkään viihtyneistä. ”Olen koulutukseltani kemian diplomi-insinööri ja tulin Teknokselle tutkijaksi vuonna 2005”, hän kertoo, mutta muistaa mainita, että yritys oli tullut tutuksi jo opiskeluajan kesätyöpaikkana. ”Purkitin maaleja Pitäjänmäen tehtaalla.  Ehdin toimia tutkijana ja tutkimuspäällikkönä metalli- ja puuteollisuussegmenttien tutkimuslaboratorioissa ennen nimitystäni teknologiajohtajaksi toissa vuonna.” Teknologiajohtajana Tuukka vastaa konsernin tuotekehitystoiminnoista. Teknoksen tutkimus- ja tuotekehityskemisteiltä vaaditaan kemian diplomi-insinöörin tai maisterin koulutusta. ”Monet tulevat meille jo opintojen alkuvaiheessa, diplomitöitä meillä tehdään jatkuvasti, ja myös trainee-koulutusohjelmien kautta tarjoamme monille osaajille jatkossa entistä haastavampia ja monipuolisempia mahdollisuuksia”, Tuukka sanoo ja korostaa Helin tavoin tekemisen ja oma-aloitteisuuden merkitystä.

”Tutkijan rooli on mielenkiintoinen ja monipuolinen vaatien kemian osaamisen lisäksi aktiivista yhteistyötä sisäisten sidosryhmien hankinnan, tuotannon, myynnin ja markkinoinnin kanssa. Teemme myös jatkuvasti yhteistyötä asiakkaittemme, raakaainetoimittajien sekä yliopistojen ja Tekesin kanssa. Toimitamme kokonaisratkaisuja ja meille on tärkeää tarjota laadukkaiden tuotteiden lisäksi asiakkaillemme teknistä tukea ja varmistaa yhdessä onnistunut pintakäsittelytulos.”

OMA URAPOLKU ON ITSESTÄ KIINNI

Työnjohtaja Jussi Vahlforsin ura Teknoksella alkoi kymmenen vuotta sitten. ”Aloitin vuorotyössä maalinvalmistajana”, hän sanoo ja kertoo Tuukan tavoin mutkattomasta urapolustaan.  Työnjohtajien sijaisuuksia tehnyt, tavoitteistaan tietoinen nuori mies ei piilotellut osaamistaan. Jussin asiantuntijuutta hyödynnettiin myös Venäjän ja Kiinan tuotannon kehittämisessä. Nyt hänen johdettavanaan on oma, 16 henkilön, osasto. ”Asema ansaitaan ja se on otettava tekojen kautta”, Jussi  sanoo napakasti. ”Oma urapolku on paljon itsestä kiinni. Osaaminen ja into huomataan kyllä.”

Mahdollisuuksia Teknoksella:

  • Moninaisia tehtäviä tutkimuksen ja kehityksen sekä tuotannon, myynnin ja  tukifunktiotehtävien parissa
  • Useita vaihtoehtoisia urapolkuja liittyä osaksi Teknoksen kasvutarinaa
  • Kesätyöt, trainee-ohjelmat,  työharjoitteluohjelmat, lopputyöt
  • Yhteiskunnallisesti merkittävät projektit